Turun kaupungin kirjaston ja Varsinais-Suomen maakuntakirjaston sivuille pääsee Turku.fi/kirjastot ja arkistot. Saatavuus-hakuehtoja on paljon, kokeilin Waltarin Sinuhen englanninkielistä versiota ja sain tiedon, että kolme kappaletta löytyi: kaksi lainassa ja yksi varastossa. Olisin voinut varata niistä minkä halusin. Voisin uusia lainassa olevan kirjan lainan ja omista tiedoista näen lainaamani kirjat ja palautusajat.

Kopioin tähän ajan säästämiseksi esittelysivuilta seuraavaa: .

Kirjojen ja lehtien lisäksi kirjaston aineistoa ovat cd-levyt, nuotit ja partituurit, videot ja dvd-levyt, cd-rom -levyt, kielikurssit, lp-levyt sekä diat. Valikoimat vaihtelevat kirjastoittain; myös laina-aika määräytyy aineistolajin mukaan. Verkkopalvelut ovat osa kirjaston aineistoa.

Aineistotietokanta Aino sisältää tiedot lähes kaikesta kirjaston materiaalista. Muuta aineistoa voi tiedustella kirjastoista.

Linnankadun varrelle on rakenteilla uusi pääkirjasto. Se avataan käyttäjille kevättalvella 2007. Aineisto järjestetään siellä tiedonaloittain, jolloin asiakas saa samaan aihepiiriin liittyvän aineiston yhdestä paikasta. Uudisosaan sijoitetaan tieto-osastot, lasten- ja nuortenosastot sekä uutis-ja verkkotori. Kirjallisuus, musiikki ja taiteet järjestyvät vanhaan kirjastotaloon.