Tietojen hakemisessa tällainen taloushallinnon ihminen joutuu usein eri verojen kanssa tekemisiin. Tuon sivuston alle on kätketty tietoa eri verolajeista, niiden maksamisesta, lomakkeita ja laskureita eri tarkoituksiin. Myös uusimmat ohjeet ja lakiesitykset löytyy Ajankohtaista-sivuilta. Sana-haku auttaa löytämään kyseiseen asiaan liittyvät pykälät, ohjeet ja lomakkeet. Ehkä selkeämmätkin sivut voisivat olla, mutta verolainsäädäntö on niin monimutkainen, ettei sitä selkeäksi saakkaan.

Uusinta uutta asiantuntija käytöön on RSS-palvelu. Kopioin esittelyn sivuilta tähän:

RSS (Really Simple Syndication tai Rich Site Summary) standardoitu tapa esittää tietoa XML-muodossa. RSS:n avulla saa nopeasti ja koostettuna tiedon www-sivustoilla julkaistuista uutisista tarvitsematta jatkuvasti erikseen tarkkailla sivustoa.

www.kela.fi Elämässä mukana - muutoksissa tukena (kelan mainos!)

Toinen monimutkainen juttu on Kela. Sen sivusto on minusta selkeämpi, kun vaan jaksaa lukea kaikki otsakkeet ja välilehdet. Tietoa, tilastoja, lomakkeita ja laskureita löytyy. Esimerkiksi Kun sairastut-kuvake on jo helpottava, ei tarvitse tietää eri nimityksiä.

www.Otakantaa.fi-foorumilla ei tällä hetkellä ole käynnissä olevia keskusteluja

Siis sivusto, jolla voisi virkamiehille valtionhallinnossa tehdä aloitteita tai ottaa kantaa, ei ketään keskustelemassa!

www.turku.fi

Keskustelfoorumi poistettu! Aloitteita voi tehdä sähköiselle lomakkeelle, joka menee virkamiehille.

fi.oneworld.net

Sivuilla pääsee ottamaan kanta ja osallistumaan kehitysmaiden olojen kohentamiseen myös tiedon saannin ja sananvapauden kohdalla.