Ensin tutustuin annettuihin linkkeihin ja tulin epätoivoiseksi; enhän ikinä ehdi kaikkia edes lukea, saati sitten jäsentää ne järkeviksi määritelmiksi. Niinpä menen yli siitä mistä aita on kaatunut ja kirjoitan mihin kaikkeen osuin pikaisella tutkimusmatkallani "Tietoyhteiskunta"-linkkeihin. Monenlaista strategiaa, luentoa, kirjoitusta ja tulevaisuuden kuvausta löytyi. Hämmästytti, mihin kaikkeen tietotekniikkaa (pitäisikö ollakin tietotekniikkayhteiskunta?) voi käyttää; opiskelijoiden terveyskortti netissä ja samaa kautta terveydenhoidon ajanvaraukset, vanhusten yhteydenpito-, virike- ja valvontapaketti, monenlaisia opetus- ja tiedonhakumahdollisuuksia. Tietoturva ja henkilösuoja toivottavasti kehittyvät myös samaa tahtia. Mutta uskon, että voittopuolisesti tästä kehityksestä tulee olemaan enemmän hyötyä kuin haittoja. Epäiltiinhän 1800-luvulla, että Helsingissä tulee olemaan niin paljon hevosia, että se hukkuu hevosenkakkaan! Vaan tekniikka korvasi hevosen ja Helsinki jatkaa ja kehittyy Pohjolan Valkeana kaupunkina.  

Linkeistä jouduin myös Suomen Kotiseutuliiton sivuille ja kuinka ollakaan, oman kaupunginosa-seuran sivuston osite puuttui. Lähetin välittömästi päivityksen! Siis voi olla monta paikkaa, jossa pitäisi olla tiedot. Löysin myös yrityksen, joka markkinoi edellä mainitsemaani vanhuksille ja muille liikuntaesteisille  suunniteltua yhteydenpito-, virike- valvontasysteemiä Sen avulla voi pitää yhteyttä omaisiin, pelata korttia, käväistä netissä ja sen lisäksi se voidaan ohjelmoida kertmaan omaisille esimerkiksi vanhuksen liikkumiset. Ja vielä selkeät ja helpot näppäimet! Sellainesen hankintaa pitäisi tukea, että olisi mahdollista hankkia kaikille kotona asuville vanhuksille ja muille tarvitseville.

Tiedon oikeellisuudesta tuli äsken konkreettinen esimerkki: eräästä ammattiyhdistyksestä kysyttiin henkilöä, joka on kuollut jo kohta kolme vuotta sitten. Luulisi ammattiyhdistyksen jäsenmaksu-lomakkeen palauduttua maininnalla kuolemasta päivittävän myös muut rekisterinsä.